FULLETO 21 OCT

Participació sobre rodes

La Marina. Dissabte 21, de 10 a 14.30 h, jornada i exhibició de skate per començar a dissenyar el nou skatepark.

 

Aquest dissabte al matí, els i les skaters teniu una cita a la Marina. En el marc del Pla de Barris, s'ha proposat la construcció col·lectiva d'un parc esportiu patinable multiusos obert a tothom. Aquesta pista se situaria a la plaça del Moviment Obrer, entre el carrer del Foc i el passeig de la Zona Franca, davant del complex Porta Firal. Per comptar amb la participació de tothom des d'un inici, es proposa una jornada d'exhibició i debat (de 10 a 14.30 h a la plaça de la Marina de Sants) per iniciar el procés de disseny del futur skatepark.

L’objectiu d’aquesta acció és aconseguir la millora i revitalització de la plaça per convertir-la en espai de qualitat per a la gent de la Marina. Per això, es durà a terme un procés participatiu dinamitzat per un grup d’experts, amb la col·laboració dels agents del territori i els veïns i veïnes en general. La jornada d’aquest dissabte no tindrà lloc a l’espai on es proposa construir l’skatepark sinó al centre del barri, al costat del mercat: la plaça de la Marina de Sants.

Paral·lelament, el procés participatiu es desenvoluparà en quatre sessions, dimecres de 18 h a 20 h, al Centre Cívic Casa del Rellotge. Aquestes sessions de totes les persones interessades, amb l’equip dinamitzador, tindran lloc el 25 d’octubre, el 8 de novembre, el 22 de novembre i l’11 de desembre.

La fortalesa i la capacitat de transformació d’un barri depenen de la cohesió dels seus veïns i veïnes. L’esport és una eina de treball potent en aquest sentit. A més, cal tenir present que la Marina compta amb molts espais verds i amb l’actiu singular de la muntanya de Montjuïc, que cal aprofitar. Això permet pensar en un sistema de recorreguts i d’instal·lacions d’ús lliure i en contacte amb el verd, que poden facilitar la pràctica de l’esport o el gaudiment d’una simple passejada de forma natural i propera.

Adjunt Mida
PdB_LM_Fulletó Skatepark.pdf 2.6 MB